Okula giden çocuğu olan ailelere duyuruldu! TC kimlik numaranızı kaydettirin: 3.050 TL yardım parası alabilirsiniz

Okula giden çocuğu olan ailelere duyuruldu! TC kimlik numaranızı kaydettirin: 3.050 TL yardım parası alabilirsiniz

Seçime yakın emeklilik ve EYT'de düğmeye basan devlet çocuklu anneler içinde sevindiren haberi verdi. Dar gelirli aileler ve çocuklu anneler için ödeme yapılırken, SED yardımı kapsamında okula giden çocuklar için de ödeme yapılacağı duyuruldu. Şartı karşılayanlara 3.050 TL para yardımı yapılacak.

Enflasyonla beraber ekonomik krizle mücadele eden vatandaşın yüzünü güldüren bir müjde daha geldi. Çocuğu okula giden anne babalar için 3.050 TL yardım yapılacağı duyuruldu. Şartları karşılayanlar PTT'den ödemelerini hemen alabilecek. İşte başvuru koşulları.

okulagidencocuk.jpg

Sosyal devlet yardımı kapsamında devam eden ödemelere bir yenisi daha eklendi. çocuğu olan ailelere destek yardımı yapılacak. İlkokul, ortaokul ve liseye giden çocukları için ödeme alabilecek aileler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilir.

OKULA GİDEN ÇOCUKLARA 3.050 TL YARDIM

Dar gelirli aileler için para yardımı yapan devlet bu kez okula giden çocuklara müjdeli haberi verdi. Çocuğu okula giden dar gelirli aileler için duyurulan yardım paketi ile şartı karşılayanlara 3.050 TL yardım yapılacak. Her çocuk için farklı ödemenin yapıldığı yardım paketi başvuruları başladı.

okul.jpg

OKUL SEVİYESİNE GÖRE ÖDEME DEĞİŞİYOR

Çocuğunun okul seviyesine göre ödeme alacak olan anne babalar, bunun için e-Devlet'ten başvuru yapmaları gerek. Bu yardıma her ay düzenli devlet yardımı alanlar da başvurabilir.

para.jpg

SED yardımı kapsamında başlatılan para yardımı e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Şartları karşılayanlar PTT'den ödemelerini alabilir.

ptt.jpg

TEK BİR ŞART VAR!

Yardımı almak için e önemli kıstaslardan biri de hane içinde kişi başına düşen gelir. Yani hane içinde asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN